Моят личен и професионален живот

2019-03-30

Приключвам с пощата на Dir.bg

От началото на миналата година имах проблеми с пощата на Dir.bg, която ползвам от 20-тина години. Услугата беше недостъпна по IMAP и губех съобщения. След като не успях да се свържа с поддръжката писах във форумите на Линукс за българи с надеждата някой да знае нещо по въпроса. Като оставим настрана излишните и помпозни коментари, един от потребителите откликна и проблема ми беше решен (предполагам е бил някой администратор). От тогава насам имаше няколко кратковременни прекъсвания на услугата, но последната седмица забелязах, че пощата отново не е достъпна през повечето време. От вчера за съжаление отново нямам никакъв достъп нито през IMAP, нито през web интерфейса.
Това вече ме кара сериозно да се замисля да мигрирам изцяло към Gmail. Това включва:
  • копиране на около 1 ГБ писма, което не би трябвало да е проблем като се има в предвид капацитета на днешните връзки стига разбира се услугата да се появи отново на което силно се надявам, защото имам някои важни писма.
  • пренасочване на N на брой услуги към пощенския ми адрес в Gmail. Това ще е трудна задача, защото дори не съм сигурен, че ще мога да се сетя за всички въпреки, че пазя писмата за регистрация, но затова за сега смятам да задържа и адреса в Dir.bg докато не прехвърля всичко. Вече започнах, защото не получавах писмата от БГПО.
  • обновяване на страници в Интернет, изходен код и други.
Наистина не знам защо се получи така и съжалявам, защото услугата ми беше полезна и удобна. Ползвах я без проблеми доста дълго (още от времето когато нямаше Gmail и имаше Yahoo). Явно обаче напоследък услугата не се поддържа добре и мисля, че имат проблеми с нежелана поща и други атаки.

Това е. Може би ще пусна нещо кратко, когато приключа с миграцията.

Няма коментари: